duminică, 7 martie 2010

Dalai Lama pe Twitter, Papa pe youtube şi iPod

Dalai Lama şi-a făcut cont pe Twitter după vizita în SUA, când s-a întâlnit cu preşedintele Obama. Lumea spune că însuşi Evan Williams, fondatorul Twitterului, i-a dat ideea. Cred că este o cale eficientă de a atrage atenţia asupra situaţiei din Tibet.

În ianuarie, în mesajul rostit pentru Ziua Mondială a Comunicaţiilor, Papa Benedict le-a transmis prelaţilor să folosească şi mijloacele internetului pentru a face cunoscut mesajul creştin.

Papa însuşi are un portal din care vezi că, printre altele, Vaticanul şi-a făcut cont pe youtube, cu cele mai recente ştiri despre Suveranul Pontif. Mesajele se pot descărca şi pe iPhone sau iPod.

Hotărât lucru, Biserica Catolică ţine pasul cu timpul!

vineri, 5 martie 2010

Cine merge în club ?

Este o doamnă venerabilă, are 69 de ani, în cartea de identitate se numeşte Ruth Flowers. După nume şi accent ar putea fi o englezoaică numai potrivită pentru un salon cu fotolii victoriene şi picturi cu lorzi la vânătoare de vulpi. Ar intra în scenă, firesc, un five o'clock tea simandicos.

Ceva-ceva tulbură această imagine: doamna şi-a ales numele de scenă DJ Ruth. Decorul şi orele s-au schimbat instantaneu.

Scenă? Doamna este DJ în cluburi de noapte din Franţa. În loc să tricoteze sau să moţăie în faţa TV-ului, Ruth a descoperit că îi place să mixeze muzică pentru tineri şi să plonjeze în vâltoarea decibelilor de tehno. Au încurajat-o şi fiul, şi nepotul.

Adică muzica nu are vârstă...