marți, 2 februarie 2010

Zi de marmotă şi de urs

Phil, o marmotă îndesată ca toate marmotele, a ieşit azi să adulmece aerul din Punxsutawney (Pennsylvania). Phil şi-a văzut umbra şi a lămurit astfel onor adunarea din jur că frigul va continua.

Tradiţia spune că dacă Phil îşi vede umbra de Groundhog Day (2 februarie), atunci urmează grade puţine în următoarele şase săptămâni. Dacă umbra nu există, atunci vremea va fi mai blândă. Din 1887 încoace, strămoşii lui Phil ies pe 2 februarie să clarifice cum va fi vremea, aşa că ar trebui să îi credem pe cuvânt.

Un video de azi, pentru neîncrezători :


Moment de mândrie naţională: păi noi avem Ziua Ursului ! O zi neaoşă, numită şi Martinul cel Mare. Se spune că azi (2 februarie) ursul iese din bârlog. Dacă afară este soare şi îşi vede umbra, el se duce înapoi, la culcare, fiindcă iarna va mai ţine 40 de zile. Când nu îşi poate admira umbra, carpatinul se înviorează brusc şi începe să îşi stabilească treburile, dând semn că vremea frumoasă e prin apropiere.

Phil versus Moş Martin. Pe carpatin nu l-a filmat nimeni azi, aşa că trebuie să mă mulţumesc cu predicţia lui Phil.

4 comentarii:

Flavius Ţerbea spunea...

Cica Phil a avut dreptate doar in 33% din cazuri deci, sper, ca s-a inselat si de data asta si ca primavara e pe drum. Acum ies ca sa curat zapadoiul din fata casei...

to-morrow spunea...

@Flavius Terbea: asadar, Phil are dreptate :); macar in ziua cand tu te lupti cu zapada :)

Bursucu timid spunea...

:) l-ai vazut pe phil in groundhog day?

to-morrow spunea...

@Bursucu timid: am vazut filmul de vreo 2-3 ori, si l-as mai vedea o data :)