duminică, 27 septembrie 2009

Văd roşu în faţa ochilor



Am întârziat nepermis de mult cu o leapşă colorată de la Antoaneta. Văd că a trecut deja... o lună?! Motive s-ar găsi cu duiumul dar nu insist. Totuşi, fiindcă mi-a plăcut ideea culorilor, pun acum roşu (că aşa mi s-a spus, tocmai din Canada).

Pasul 1. Se aleg obiectele din casă de culoarea asta şi se face o listă a lor
Aici sunt pusă pe bombăneală – nu îmi place să fac liste, credeţi-mă; trec la nimereală: magnet de frigider british (magnetul, nu frigiderul), un coş de bucătărie, o ramă foto, o punguţă de catifea în care pun câteva monede şi o agăţ la vedere (de Crăciun)...

Pasul 2. Este scris un text mic, micuţ, mititel legat de unul dintre obiectele respective - textul poate să fie personal, obiectiv, poetic, sec, cifrat, simplu, complicat etc. Acest text se postează pe blogul personal împreună cu o fotografie a unui obiect colorat din lista de la pasul 1.
Comentariul magnetului: când mă uit la el, am chef de Anglia. Aşa că încerc să îl ignor, în cea mai mare parte a timpului.
Comentariul coşului: când scriu aceste rânduri, mărul nu mai există.

Pasul 3. Leapşa fiind colorată cea/cel care dă leapşa mai departe poate schimba sau nu culoarea în cauză. Singura limitare este să menţină condiţiile de la punctele 1 şi 2 . Pentru simplificare spunem că se alege o culoare din lista următoare: galben, verde, albastru, violet, roşu, oranj (am ales culorile de bază). Şi, normal, mai adăugăm că leapşa este data mai departe cu o singură culoare.

Pasul 4. Se dă "leapşa" mai departe la câte persoane se doreşte.
Păi să vedem... cred că pentru Dana merge galben, pentru Ionelaalbastru iar pentru Sisipheverde.

5 comentarii:

Dana spunea...

OK,dar dupa ce ma-ntorc din Romania, mai am 2 zile si plec.

Antoaneta spunea...

Pai sper sa ajungi cât mai repede în Anglia:)

to-morrow spunea...

@Danangib: nu-i nimic, leapsa asteapta :)

@Antoaneta: multumesc pentru gand; cine stie...

Anonim spunea...

Minunat, acum imi va fi MIE dor de Anglia!! :D

to-morrow spunea...

@andutza: pai sa nu iti fie, ca mintenas ajungi acolo! trebuie doar sa vrei foarte mult :) ca s-or gasi bilete si cazare la preturi rezonabile, zic eu...