duminică, 10 ianuarie 2010

Când afară este zăpadă, oamenii…


(poza lui Megaman)

- stau cu nasul lipit de geam şi admiră peisajul rece, în timp de soba duduie (sau caloriferele transportă cu generozitate agentul termic);

- ies să audă scârţâitul zăpezii sub cizme, apoi…

- fac un om de zăpadă ; dacă vorbim de oameni-englezi, atunci moşul de nea se înalţă la peste 5 metri şi este cel mai înalt din UK ; el poartă numele de Megaman şi este construit în Rossendale (Lancashire) de pompierul Jan Czugalinski ; nu doar că lumea a făcut ochii mari de uimire dar Megaman (lungite-i fie zilele) a avut un scop nobil : a reuşit să strângă în trei zile vreo 1 500 de lire sterline pentru serviciul de urgenţă North West Air Ambulance.

- stau la coadă ; în cazul oamenilor-pensionari-englezi, coada ţine peste noapte şi este hazlie, în pofida temperaturii câinoase (-5 grade Celsius); înfofoliţi în haine şi pături, cu saci de dormit, scaune şi glume, ei s-au încolonat disciplinaţi ca să îşi asigure un loc la închirierea de căsuţe pe Avon Beach, Dorset ; căsuţele sunt la mare căutare pentru perioada aprilie-septembrie iar coada în această zonă reprezintă deja o tradiţie anuală.

- pot dobândi un premiu de la Royal Society of Chemistry dacă demonstrează că pe zăpada nemiloasă care a lovit Anglia au avut curajul să ajungă la muncă; dacă au dovedit altruism faţă de concetăţeni, cu atât mai bine:
“The Royal Society of Chemistry is inviting accounts and pictures, if possible, of people who have fought their way through to, or from, their workplaces undeterred by deteriorating weather and transportation.
Those who have stopped to aid others will get special consideration.
Evidence demonstrating pluck, selflessness, and patience can be sent as emails, letters and images, still or moving. Closing date is 21 January 2010.”

- merg la pantomimă; din cauza zăpezii, doar câţiva spectatori au reuşit să ajungă la sala de 350 de locuri a teatrului Carriageworks din Leeds; dar show must go on ! Spectacolul s-a ţinut în faţa a patru adulţi şi cinci copii, absolut toţi spectatorii fiind entuziasmaţi de “Albă ca Zăpada şi cei şapte pitici”.

4 comentarii:

coryamor spunea...

hahaaa bietii mimi (sau pantomimi, cum se numesc?).
mi-a placut chestia cu "agentul termic" :) :)
oare cum a reusit mr snowman sa stranga bani, ce, el poate sa mearga din usa in usa?

to-morrow spunea...

@coryamor: megaman nu a fost construit cu picioare :) dar ma gandesc ca "sculptorul" o fi anuntat prin vecini scopul caritabil. zic si eu.

Dana spunea...

Lovely, cum ar spune englezii. Pe langa partea amuzanta derivata din reactiile englezesti la atat de multa zapada, cum rar au ocazia sa vada, inca o data iese la iveala unorul, mentalitatea si generozitatea de care dau dovada (nu intotdeauna le si pasa cu adevarat, dar macar sunt educati sa arate simpatie fata de problemele celorlalti, chiar daca nu-i cunosc personal).

to-morrow spunea...

@Danangib: ce scrii tu despre englezi este adevarat si imi place; mda,educatia - asta e cheia.