duminică, 27 septembrie 2009

Mărul indecis



Într-o bună dimineaţă, un englez a găsit în grădina lui un măr jumătate galben, jumătate roşu. Era un Golden Delicious care şi-a făcut de cap, indecis în privinţa culorii. Arată exact ca mărul pe care mama vitregă i-l dă inocentei Alba ca Zăpada.

Ken Morrison cultivă fructe de vreo 45 de ani dar una ca asta nu a văzut. Experţii şi-au dat cu părerea că ar fi o mutaţie genetică întâlnită extrem de rar.

Citisem ştirea vineri şi constat că nu pot scăpa de ea. Capriciile merelor se manifestă indiferent de meridiane. Fiindcă azi am cumpărat mere iar printre ele am găsit unul care a ales să fie trei sferturi galben şi un sfert verde. Mărul meu (în poză) e ecologic sută la sută, după cum sugerează imperfecţiunea de lângă codiţă. Dar nu a ştiut să se coacă sau nu s-a hotărât în privinţa culorii. Ce ţi-e şi cu merele astea indecise…

5 comentarii:

Lola spunea...

Marul tau a crescut la umbra. :)

cor y amor spunea...

eu, la prima vedere si fara sa ma pricep, as fi zis ca e un mar care s-a copt inegal, fiind expus la soare numai pe o parte. insa, de...

to-morrow spunea...

Eu cred ca pe marul meu l-a vazut soarele doar pe trei sferturi, probabil fiindca a crescut foarte aproape de inca un mar, pe aceeasi crenguta. Dar cel din Anglia e spectaculos, daca va duceti sa il vedeti, dupa link.

coryamor spunea...

a, da, cel englezesc e foarte tare! pot si eu sa fac unul, pun mana pe pensula si.... :)

to-morrow spunea...

@coryamor: te rog sa faci un mar-pandantiv :)