vineri, 25 aprilie 2008

Da, exista: pensionari care cutreiera lumea!

Marcia si Stan au avut curajul sa faca ceea ce unii doar viseaza: sa devina globetrotteri. Si asta s-a intamplat cand s-au pensionat. Adica la vremea cand unii traiesc doar cu incursiuni in trecut, fara sa isi dea seama ca astfel nu mai inteleg mare lucru din prezent.
Ce s-a intamplat, de fapt? La 60 de ani, ei si-au vandut casa si de atunci hoinaresc prin diverse colturi ale lumii. Pentru aceasta, Marcia si Stan au recurs la un ong care sa ii plaseze ca voluntari in diverse locuri din lumea asta larga. Ei se intorc in SUA doar cateva luni pe an, isi platesc taxele, fac un control medical si se intalnesc cu copiii si cu vechi prieteni. Gratie Internetului, Marcia si Stan tin legatura permanent prin mail cu cei apropiati. In rest, pasii i-au purtat prin Africa, India, America de Sud, Europa. Intreaga lor poveste este aici, impreuna cu o harta interactiva a locurilor pe unde au trait si cu cateva insemnari. Marcia si Stan, “citizens of the world” la peste 60 de ani. Sunt puternici fiindca au acceptat provocari noi si fiindca sfideaza modelul batranului-prizonier al gandiri de tipul "Pe vremea mea...". De fapt, vremea lor e chiar prezentul iar ei se arunca spre viitor cu o pofta pentru care si unii tineri i-ar invidia.
Iata finalul articolului, o mostra de gandire pentru doi oameni neimpovarati de varsta:
“Right now this is a balanced and meaningful life. But who knows? For us, everything is subject to change, and we can go anywhere at a moment's notice. There are so many options, so long as we continue to keep ourselves unencumbered.”

Din partea mea, au o palarie (virtuala) ridicata oricand. in semn de respect. Si de admiratie.

Niciun comentariu: