vineri, 6 februarie 2009

Firmin. În România


Firmin loveşte din nou,în paginile acestui blog.

Singurul gen de literatură pe care nu-l suport este literatura despre şobolani şi şoareci. Îl dispreţuiesc pe bătrînul Ratty, cel atît de cumsecade, din Vîntul prin sălcii. Fac ceva pe nasul lui Mickey Mouse şi al lui Stuart Little. Afabili, strecurîndu-se graţios prin viaţă, drăgălaşi, îmi rămîn în gît ca nişte oase de peşte.” (Firmin Personaj. Devorator de cărţi)

Acum câteva zile, eu am scris cu mare elan despre el însă noutatea se află aici. Un număr de telefon şi un mail pentru a întreba despre Firmin.

2 comentarii:

Antoaneta spunea...

Pai daca esti culta-n cap...cine te pune sa citesti in tramvai? O patesc zilnic si in Canada, ori e autobuzul prea aglomerat (dimineata), ori tipa careva in telefon (inclusiv in limba romana, era una o data care tot repeta da, da, da, ma innebunise). Deseori aud muzica din castile altora, basii mai ales, si simt nevoia sa-mi schimb locul. Noi suntem doamne, ar trebui sa avem masina cu sofer:)

to-morrow spunea...

@Antoaneta: pai citeam in tramvai fiindca incercam sa nu mai vad/aud ce e in jur dar nu mi-a mers :)
Remarca: eu cred ca numai in romana se repeta "da"-ul, ca nu am auzit la englezi "yes, yes" ori la spanioli "si, si" (oare italienii repeta??)