miercuri, 4 februarie 2009

Un triunghi de efect : carte – film – e-book

Masterul cărţilor de spionaj, maestrul thriller-ului, autor de bestseller-uri…Tom Clancy abordează internetul. Poate fi o încercare de a ajunge cât mai repede la cât mai mulţi cititori. Strategie bine gândită.

De ieri, un e-book este disponibil de descărcat (contra cost) direct de pe site-ul editurii Penguin ori de pe site-ul Sony: Vânătoarea lui Octombrie Roşu. Un roman intrat deja în istorie...

Este prima carte a lui Tom Clancy şi a fost transformată într-un film devenit clasic, în regia lui John McTiernan (1990), cu Sean Connery şi Alec Baldwin în rolurile principale. Remember ?... Vânătoarea lui Octombrie Roşu a început seria aventurilor lui Jack Ryan. Urmează Patriot Games, Clear and Present Danger, The Sum of All Fears… şi filmele respective. În roluri de Jack Ryan-i: Alec Baldwin, Harrison Ford, Ben Affleck.
Acum, Vânătoarea lui Octombrie Roşu (publicată iniţial în 1984) se află doar la un click depărtare de vreun Reader pofticios.

Oare cartea e mai bună decât filmul? Că The Hunt for Red October, la vremea lui, m-a ţinut cu sufletul la gură şi cu privirea pironită pe ecran.

Niciun comentariu: