miercuri, 25 februarie 2009

Vrea cineva un pui de koala?


(în fotografie: numitul Bonny Willy)

Un comentariu de astăzi la Povestea leului Christian îmi aduce instantaneu elan de scris pe pagina blogului (mulţumesc, Sever).

Adopţie de koala! Koala mici. Şi drăgălaşi (epitetul este doar pentru ochii cititoarelor; nu ştiu de ce, dar înclin să cred că domnii nu îl vor gusta).

Până să intru pe site-ul celor de la Koala Preservation Society of New South Wales, mă gândeam că... mda... ar fi o extravaganţă: nu am condiţii, timp sau frunze de eucalipt pentru un koala, chiar dacă arată ca o jucărie pufoasă. Însă m-am lămurit repede.

Adopţia înseamnă o sumă modică, zic eu (dacă nu locuieşti în Australia, costă echivalentul a 100 lei noi – sau 1 milion de lei vechi. Pentru un an întreg). Banii, odată trimişi către organizaţia australiană, vor fi folosiţi pentru salvarea unor koala sau îngrijirea celor bolnavi. Amănunte se află aici.

Primeşti în schimb un certificat, cu o poza din care te priveşte un koala ajutat de tine (certificat personalizat) precum şi povestea lui. Pachetul mai conţine o etichetă cu însemnele KPS şi cuvintele “I Have Adopted A Wild Koala” (numai bună de lipit pe o agendă, de exemplu), precum şi o broşură despre koala.

Şi, nu în ultimul rând, e o faptă bună (expresie cam golită de conţinut, în secolul nostru).

În jur de 200 de koala sunt aduşi într-un an la spitalul din Port Macquarie, pentru a fi îngrijiţi. Spitalul mai are un program de voluntariat, durează fix o lună şi oricine din lumea asta largă se poate înscrie.

Nu vreţi să adoptaţi un pui de koala ? Nu costă timp, doar câţiva lei.

Pe mine site-ul m-a convins.

3 comentarii:

Anonim spunea...

vin zilele copiilor mei, un pui de koala... e o idee tare buna (-:

Antoaneta spunea...

Alaturea cu drumul (desi Koala sunt tare dragalasi), a propos de bloguri. Da, in Romania exista o vascoasa clasa mondena, una de amarati, una de profitori (asa le zic eu pragmaticilor), care se imbina armonios cu mondenii. Dar pe bloguri vad exact acea clasa lucida, educata, informata, care este clasa medie normala in alte tari, oameni care au o profesie, ceva cultura fara sa fie intelectuali de inalta clasa, si ceva bun simt si constiinta civica mai ales. Ei ar trebui sa fie majoritari ca tara asta sa mearga bine. Din cauza asta spun ca o analiza de tara ar trebui sa-i ia in considerare, pentru ca sunt cei in masura sa vina cu strategii si solutii.

to-morrow spunea...

@jane: intr-adevar, ar fi un cadou neasteptat si minunaaaat! Poate ca atunci s-ar crea o reactie in lant: si alti copiii si-ar dori un pui de koala. Iar ursuletii acestia ar fi ajutati astfel de copii, prin intermediul parintilor.

@Antoaneta: sa ii ia in considerare, de acord, dar nu numai pe cei care scriu pe bloguri. Cred ca paleta ar trebui sa fie mai larga; ca exista si oameni educati si informati dar fara bloguri - cu acestia ce te faci :) ? Uff, azi sunt cam carcotasa :)