duminică, 12 aprilie 2009

Ciocolata? Zero calorii


(sursa foto)

Titlul de mai sus mă face să mă simt uşurată, gândindu-mă la câte ambalaje de staniol am privit cu vinovăţie până acum. Fiindcă au fost golite în doar câteva minute, cu abnegaţie şi fără ezitare.

Iubitori ai ciocolatei, bucuraţi-vă : o nouă soluţie apare pe piaţă. Gust de ciocolată. Miros de ciocolată. Şi zero calorii. Nu e o glumă. Oamenii de ştiinţă (da, aceia de care râd unii că îşi petrec anii studiind de ce scărpinatul dă o senzaţie de uşurare, de exemplu)… ei bine, oamenii de ştiinţă au creat ciocolata care nu te îngraşă !

Tubul magic se numeşte Le Whif. Este construit pe principiul inhalatorului, deci conţine particule microscopice. Tragi din Le Whif ca dintr-un trabuc. Îţi intră mirosul în nas şi gustul în gură dar în organism…nicio calorie. Da, se poate! Pentru năzuroşi, vine pe piaţă în patru variante : ciocolată simplă, cu mentă, cu zmeură, cu mango… Una bucată costă 1,80 euro dar ai un preţ mai bun dacă vei cumpăra un set.

Îmi amintesc de o poveste cu Nastratin Hogea. Călătorea fără un sfanţ dar avea la el o pâine. A intrat într-un sat şi s-a aşezat sub o fereastră de unde sosea un miros îmbietor de mâncare. Şi-a scos pâinea. A început să mănânce, însoţit de miros, şi s-a simţit de parcă s-ar fi ridicat de la o masă îmbeşugată.

Oare cei care au creat Le Whif au citit în copilărie această poveste ?...

6 comentarii:

Viorica spunea...

Mmmm,abia astept sa trag din trabuc :D
La rusa am invatat asa povestea cu mirosul care satura: un calator a trecut pe langa un birt si, tragand pe nas mirosul de friptura,a scos din buzunar o bucata de paine si a inceput sa manance. Burtasul a iesit si i-a cerut bani pt ca i-a folosit mirosul de friptura. S-au luat la cearta si s-au dus la Nastratin Hogea sa afle de partea cui e dreptatea. Nastratin i-a cerut calatorului cateva monede pe care le-a zanganit la urechea birtasului si a decretat: pentru miros de friptura se plateste cu sunet de moneda. Nu ma intreba cum suna toate astea in rusa, pt ca am uitat.

to-morrow spunea...

@Viorica: mi-a placut povestea ta cu Nastratin Hogea. E si vesela si inteleapta.
Sa nu uit: la multi ani pentru azi!
Cu drag.

ina bixade spunea...

hmmm, cred ca prefer sa maninc ciocolata plina de calorii:) nu prea am incredere in produsele gen: low-fat, fat free, no calories...pofta buna acum...ma duc la niste ciocolata, magica ori nu:)

to-morrow spunea...

@ina: mie mi-a placut ideea de "aer cu ciocolata" :) bineinteles ca eu cumpar cam o ciocolata pe saptamana...

Anonim spunea...

Eu ma intreb daca se poate face un inhalator bronhodilatator pentru astmatici cu miros de ciocolata. :D

Viorica, draguta foc povestea.

to-morrow spunea...

@feeria: visez si la un Le Whif in varianta mireasma de sarmale :)
Daca mai poposeste Viorica la aceasta insemnare, cred ca va fi incantata de comentariul tau.