sâmbătă, 1 august 2009

Calendar surprinzător


(sursa foto)

După Calendar Girls (un film excelent despre sprijin, prietenie şi vârstă), iată că vine rândul altor doamne să provoace reacţii extreme: sprâncene ridicate ori laude.

Ele fac parte dintr-o categorie profesională aflată departe de prim plan. De obicei o bibliotecară e o doamnă cu ochelari, îmbrăcată sobru, care nu vorbeşte aproape deloc. Câteodată trece drept o fiinţă acră sau insipidă. Ţine minte cineva figura unei bibliotecare? Nu cred.

Iată că bibliotecarele din Texas Library Association ţin să spargă tiparele. Vor să atragă atenţia nu asupra lor, ci asupra TLA's Library Disaster Relief Fund. Pozează pentru un calendar valabil timp de 18 luni. Pentru unele din ele nu a contat vârsta, nici kilogramele nu au fost importante, ci dorinţa de a aduna bani pentru un scop bun.
Banii pe care îi strâng din dezvelirea propriilor tatuaje se vor duce în fondul amintit mai sus.

Ca să respect corectitudinea istorică, ţin să precizez că acest calendar pentru 18 luni a fost precedat de "Men of Texas Libraries", valabil din ianuarie 2007 până în iunie 2008.

În final, trailerul pentru Calendar Girls (cu puţină bunăvoinţă, filmul se poate vedea şi pe youtube, compus acolo din 10 bucăţele).

5 comentarii:

cor y amor spunea...

eu imi aduc aminte de bibliotecare de la scoala generala, avea niste ochelari fff grosi si mi-o amintesc si pe cea de la limbi straine, maruntica si saritoare. poate sunt eu un caz mai aparte ;)

to-morrow spunea...

@coryamor: poate ca ai memorie vizuala foarte buna; eu imi amintesc doar de un par cu celebrul "permanent" sau de niste ochelari, figurile bibliotecarelor lipsesc pentru mine :(

Amalia spunea...

Mie imi place un bibliotecar dragut si foarte amabil de la Public Library, mereu il intreb cate ceva si mereu imi raspunde impecabil.

to-morrow spunea...

@Amalia: norocoaso :)

Anonim spunea...

Cucu-baaau, primiti cu leapsa?