duminică, 1 februarie 2009

Benjamin Button dat în judecată

Italianca Adriana Pichini a înaintat o plângere în justiţie. Ea susţine că filmul Strania poveste a lui Benjamin Button are la bază o povestire pe care a scris-o acum 15 ani, Il ritorno di Arthur all'innocenza. Un judecător de la Tribunalul din Roma va citi povestirea, va viziona filmul şi va decide dacă se va deschide o anchetă.

Eu ştiam că filmul are la bază povestirea lui Francis Scott Fitzgerald, The Curious Case of Benjamin Button. A fost publicată prima dată în 1921 iar peste un an a făcut parte din antologia Tales of the Jazz Age.

Furtună într-un pahar cu apă…

Filmul merită premiile de până acum. Şi pe cele viitoare. Brad Pitt a jucat excelent – cu mare economie de mijoace, pentru a nu cădea în teatral. A sfidat, conform scenariului, regulile timpului. A arătat cum trăieşte un om al cărui ceas biologic merge invers, când exteriorul este bătrân dar înauntru se află doar un copil. Şi cealaltă faţă a medaliei – când aparenţele încercau să contrazică procesul de îmbătrânire.

3 comentarii:

Anonim spunea...

da, filmul e excelent iar brad pitt e pe masura, ca intotdeauna! chiar ieri am vazut filmul, impresiile imi sunt inca proaspete.

Anonim spunea...

inseamna ca voi n-ati vazut forrest gump:
http://www.collegehumor.com/video:1897317

to-morrow spunea...

@coryamor: cum spuneam, un film bun.
@raul: am vazut acum si m-am distrat teribil:) totusi, nu pot spune ca e un film plictisitor... nici forrest gump n-a fost plictisitor, la vremea lui.