duminică, 15 februarie 2009

Her Majesty are un site nou


(sursa foto)
Nou în sensul de design, fiindcă adresa rămâne aceeaşi. Acum câteva zile, Regina Elizabeta a II-a a lansat website-ul actualizat al monarhiei britanice. Cel vechi era în funcţiune din 1997, deci...

Multă istorie în paginile virtuale, prezentată însă într-un mod atrăgător, text, foto şi video. Am văzut schimbarea gărzilor la palatul Buckingham, secţiunea de învestituri, Trooping the Colour... mai e de scotocit!

La evenimentul din 12 februarie a participat şi Sir Tim Berners-Lee, cel care a inventat world wide web-ul. Mulţumiri şi pe această cale pentru ce a făcut acum 20 de ani. Aici, Sir Tim răspunde câtorva întrebări despre... website-uri, cum altfel?

Încă ceva:
Există şi Official YouTube Channel for the British Monarchy: pe youtube se află secţiunea The Royal Channel, care aduce istoria la îndemâna oricărui utilizator de internet.

De la vocea Majestăţii Sale adresându-se copiilor, la BBC (pe atunci era prinţesă, în 1940), trecând prin ziua încoronării (9 minute din...1953) şi până la, momente mai apropiate de prezent: prinţul Charles împreună cu fiii săi, William şi Harry, intervievaţi în noiembrie 2006, la a 30-a aniversare a Prince’s Trust, prima organizaţie de caritate creată de prinţ.
Noi înregistrări se tot adaugă de către Casa Regală britanică – cea mai recentă are o săptămână.

...Şi iată cum ceva atât de vechi, precum monarhia britanică, ştie să ţină pasul cu noul.

2 comentarii:

Anonim spunea...

salut! ti-am pus linkul la lista mea de situri care imi plac, asa te gasesc mai usor :)

to-morrow spunea...

Multam. O sa concep si eu o lista cu bloguri, in viitorul apropiat.