luni, 31 august 2009

Breathless: Richard Gere


(sursa foto)

Trebuie să punctez un pic. E posibil ca Antoaneta să spună că, după dispoziţia latino, am alte capricii :) Să vedem…

Un vagabond simpatic, un zănatic fără leac şi îndrăgostit din răsputeri. Îi schimbă unei studente cursul vieţii doar pentru că o iubeşte. Nicio regulă nu îi stă în cale, nimic nu îl face să ezite. Un nebun frumos.
Finalul filmului Breathless. Tocmai în 1983.



Şi ce cânta Jerry Lee Lewis în acelaşi film.

JERRY LEE LEWIS -- Breathless
Asculta mai multe audio Muzica

...Azi Richard Gere împlineşte 60 de ani. Când oare o fi ajuns aici? I-am văzut 90 la sută din filme şi habar n-am când a trecut vremea.

Gata. A fost un călcâi al lui Ahile. Ce vreţi, naturelul simţitor ;)

6 comentarii:

I spunea...

Da, cui nu-i place? Chiar daca nu este o frumusete, are carisma. Are roluri de indragostit atipic care-l prind bine. Mi-a placut si "Toamna la New York" si as vrea sa vad si " Nopti in Rodanthe" desi parerile sunt impartite.

to-morrow spunea...

Cica "Nopti in Rodanthe" ar fi cam siropos dar nu pot sa ma pronunt pana nu il vad.
Mie in general mi-a placut cum joaca Gere, cu economie de mijloace dar cu o privire graitoare in momentele-cheie. Subscriu, e carismatic :)

Antoaneta spunea...

À bout de souffle - Belmondo i-a luat-o înainte;) Pe Gere l-am vazut prima oara demult, în Yankeii (1979), si mi-a placut enorm atunci. Mi-a placut si in Mr. Jones si Cotton Club, eventually, dupa în Chicago. Si cam atât. Variaza mult de la un film la altul.

to-morrow spunea...

@Antoaneta: da, Breathless este remake dar intre Belmondo si Gere... da-mi voie sa fiu irecuperabil de subiectiva pentru acest film :)
Ar mai fi: Ofiter si gentleman, Afaceri interne, Analiza finala, Intersection etc etc Tu ai dreptate: el nu intra intr-un anumit tipar. Poate de aceea imi place.
Si o sa apara in decembrie in filmul care il are pe cainele Hachiko in rolul principal, simbolul devotamentului pentru o poveste adevarata; Gere va fi profesorul Ueno.

Sofie spunea...

Eheee, ce fluturasi in stomac am avut cind l-am vazut in Yankeii, film la care m-am dus 4 zile una dupa alta, numai pentru el :) ...

to-morrow spunea...

@sofie: daaa, Yankeii! Ce-i drept, eu nu l-am vazut de 4 ori ci doar de 2 ori; pe vremea aceea, era romantismul intruchipat, in opinia mea:) Deci tu esti clar specialista in Richard Gere :)