duminică, 23 noiembrie 2008

Mici, mall, Ateneu

Dansezi ca să te bucuri. Dansezi ca să te eliberezi. Dansezi fiindcă simţi nevoia să exprimi o stare prin mişcări. Nici nu trebuie să ştii anumiţi paşi, contează doar să tâşnească entuziasmul.

Personajul din clipul de mai jos este un tip original: dansează în locurile cele mai neaşteptate – strada Lipsani, o staţie de metrou, Piaţa Universităţii, parcare de mall, şoseaua Bucureşti-Ploieşti, Ateneul Român etc. Dansează printre grătare cu mici sfârâind, dansează cu o măturătoare, dansează lângă o vacă sau lângă o mireasă sosită să se pozeze cu Arcul de Triumf (cred că în ultimii ani alăturarea mireasă-Arcul de Triumf a devenit un clişeu). Pe lângă el vedem un Bucureşti al demolărilor şi al vilelor, împletind mizeria şi istoria cu luxul şi crâmpeie de modernitate. Întrezărim, de fapt, istoria ultimilor 20 de ani, în câteva minute.

Omul se bucură (nu ştim de ce dar nici nu contează) şi încearcă să ne facă părtaşi la această stare de bine. Este sincer în ţopăiala lui. Lumea se uită ciudat, puţini intră în joc.

M-a amuzat.

2 comentarii:

Flavius Ţerbea spunea...

"Mi-ai facut ziua"...ca sa vorbesc romaneste.

to-morrow spunea...

Pe mine m-a amuzat instantaneu dansul acesta in 1001 de locuri din Bucuresti. Ma bucur ca ti-a placut clipul.