sâmbătă, 13 septembrie 2008

Chipurile Angliei rurale



(foto de aici şi aici)

Icons of England înseamnă o antologie publicată la începutul lunii septembrie, care conţine o porţie îndestulătoare de frumuseţe.

Să fie cutiile poştale roşii? Vechile borne kilometrice? Livezile de meri? Conacele englezeşti? Pârleazurile?

Şi-au exprimat (argumentat) preferinţele: Michael Palin (il ştiţi precis din Monty Python), David Lodge, tradus în România mai întâi la editura Univers şi mai apoi la Polirom, Bill Bryson (americanul care a locuit aproape 20 de ani în Anglia; la noi i-a apărut cartea De la Big Bang la ADN), Eric Clapton, Kevin Spacey şi mulţi alţii, în recenta Icons of England, o îmbinare de artă fotografică şi cuvinte potrivite la locul potrivit.

O parte din banii obţinuţi din vânzarea cărţii vor sprijini campaniile dezvoltate de CPRE (Campaign to Protect Rural England), organizaţie înfiinţată pentru a proteja în Anglia tot ce înseamnă rural şi frumos.

Vizitatorii site-ului CPRE sunt sfătuiţi să voteze online câte o “Icon of England”, dintr-un top de 25, prezente în cartea de mai sus sau chiar să trimită o propunere proprie (bănuiesc că se adresează doar locuitorilor din UK).

Merită să daţi o raită pe site-ul CPRB (preşedintele organizatiei este Bill Bryson, scriitorul american care iubeşte Anglia), măcar pentru a vă odihni privirea pe câteva din chipurile Angliei rurale.

Câteva cuvinte despre carte şi un extras se găsesc la Pan Macmillan.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Nu numai ca am dat o raita , dar am si votat .

to-morrow spunea...

Deci se poate sa voteze orice locuitor al planetei? Credeam ca e doar pentru englezi. Pai atunci ma duc si eu! Multam de informatie.

Anonim spunea...

Du-te repede sa nu se termine voturile . Si pe urma ne spunem ce-am votat , bine?
Io multumesc pentru informatie .Locul( a propos de strainisme , ca barbarisme nu le putem zice ) e foarte , foarte frumos .Ca-n romanele englezesti din secolul 19 .

to-morrow spunea...

Pai am timp pana pe 31 octombrie sa votez. Pana atunci ma hotarasc, ca nu e simpla alegerea...