Boabele de sticlă, colorate sau transparente, te fac să vezi lumea în felurite chipuri, când o priveşti prin filtrul lor. Dacă le înşiri pe o aţă, ai un şirag de mărgele. A sosit timpul să le foloseşti doar ca podoabe. Dar ştii că adăpostesc imagini de lume.
O cerşetoare stă în faţa unei farmacii. Nu se potriveşte cu vremea, sfidează căldura cu o haină de ploaie şi o basma. Ţine mâna căuş. Un pensionar ţanţos (da, da, există o asemenea categorie) îi pune în palmă câţiva bănuţi. Nu aş fi luat în seamă scena dar l-am auzit pe el: "Ce, sunt prea puţini ? Dacă nu-ţi convine, dă-mi-i înapoi."
Cerşetoarea, cu un gest seniorial, îi toarnă omului monedele în palmă.
Am păşit pe lângă stupefacţia pensionarului, ocupată fiind cu stupefacţia mea...
Nici nu ştii ce piezi dacă n-ai vicii…
Acum 23 de ore
2 comentarii:
mie imi plac pensionarii tantosi. isi poarta cu madrie varsta si sunt multumiti cu ei, cu viata lor. ceilalti pensionari, devin frustrati si deci rai. suparatori.
iar gestul cersetoarei e surprinzator doar pentru ca e batrana. sau asa imi sugereaza mie descrierea ta. altfel, pustanii-cersetori fac asta tot timpul. sau, aia mai smecheri, te apostrofeaza ca esti zgarcit si iau si banii, dupa care iti intorc spatele revoltati :)
si imi aduc aminte mereu despre reportajele cu cat castiga un cersetor si ma intreb din nou: duuuude, de ce m-a dat mama la scoalaaaa???
@miki: pensionarii tantosi parca sunt mai nostimi decat cei care vad totul in negru si ofteaza dupa trecut; pensionarii tantosi sunt sfatosi dar emit o cantitate rezonabila de povete; si au umor :)
Cersetoarea era batrana, ai ghicit. Ha, ha, nu am intalnit cersetorii certareti de care spui. Dar nu e timpul trecut :)
Trimiteți un comentariu