duminică, 17 mai 2009

Casa lui Dickens aşteaptă cumpărători



Reşedinţa de vară a lui Dickens este de vânzare. Se găseşte în Broadstairs (comitatul Kent, pe coasta nord-estică) iar din biroul lui Dickens beneficiezi de o vedere cât se poate de maritimă. Anunţul, împreună cu mai multe fotografii, se găseşte aici.

Preţul estimativ : două milioane de lire sterline. Locuinţa are şase dormitoare, e înconjurată de pajişti englezeşti iar scara de mahon ori şemineele înseamnă multă istorie. Istorie găzduieşte şi pupitrul lui Dickens, al cărui conţinut va fi vândut separat.

Casa a fost numită, nu se ştie de ce, Bleak House (însă nu aici a scris Dickens Casa Umbrelor). În schimb, romanul David Copperfield a luat fiinţă în biroul de care spuneam mai sus.

În Broadstairs se organizează anual festivalul Dickens. Anul acesta se desfăşoară în perioada 20-24 iunie. Parada costumelor din epoca victoriană nu trebuie pierdută.

Un “must see” este şi casa lui Betsey Trotwood (excentrica mătuşă a lui David Copperfield). Locuinţa se numeşte acum Dickens House Museum. Bine-bine, doamna respectivă se chema în realitate Mary Pearson şi era mătuşa lui Dickens. O mătuşă grijulie, fiindcă îl răsfăţa cu ceai şi prăjituri, dar şi aprigă, pentru că gonea măgăruşii care poposeau în faţa casei. Dickens a făcut-o nemuritoare, prin personajul Betsey Trotwood.

Aşadar… cumpără cineva?

4 comentarii:

Geanina Codita spunea...

Mi-as fi dorit sa inchiriez aceasta casa o zi sa ma pot bucura cu adevarat de scrierile autorului , de atmosfera ce l-a inspirat. Pe curand!

coryamor spunea...

ma duc sa-mi numar maruntisul, sa vad daca imi ajunge sa cumpar casa :) as face-o muzeu si si-as da abonament sa mergi de cate ori vrei :)

pheideas spunea...

O casa frumoasa doar pentru cei ce-i cunosc istoria. Apropo de locuri si cat de mult le respectam noi, romanii.

http://pheideas.blogspot.com/search/label/lacul%20peturilor%20albastru

to-morrow spunea...

@Geanina: bine ai venit pe aici! Mie mi-ar trebui vreo saptamana, o zi ar trece prea repede :) La biroul lui Dickens as avea valuri de inspiratie si mintenas as scrie cel putin o povestire :)

@coryamor: eu astept primul salariu si se rezolva, ba imi ramane si un rest de bani :)

@pheideas: welcome! Poate ca la un moment dat vom avea si noi locuri istorice bine pastrate. Istorie este din belsug, sa vedem cum facem cu pastrarea... Eu inca sper, speranta nu o poate lua nimeni :)